PHMB on turvallinen kosmetiikan säilöntäaine

(info a teknokemia.fi), 12.4.2017

Vuosi sitten keskusteltiin PHMB:n (INCI Polyaminopropyl Biguanide) turvallisuudesta kosmetiikan säilöntäaineena. Komission teollisuudesta riippumaton kuluttajaturvallisuusasioiden tiedekomitea (SCCS, Scientific Committee on Consumer Safety) on nyt uudelleenarvioinut PHMB:n turvallisuuden kosmetiikan säilöntäaineena ja julkaissut mielipiteen 7.4.2017. Sen mukaan PHMB on turvallinen kosmetiikan säilöntäaine 0,1 % pitoisuuteen asti kaikissa kosmetiikkatuotteissa pois lukien spray-tuotteet.



Takaisin