Kosmetiikka- ja hygieniatuotteet

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteet ovat osa jokaisen arkipäivää. Ehkä juuri sen vuoksi ne herättävät niin paljon keskustelua koski se sitten kosmetiikan ainesosia, markkinointia, eläinkokeita tai turvallisuutta.

Saippua2

Virallisesti kosmetiikalla tarkoitetaan ainetta tai seosta, joka on tarkoitettu olemaan kosketuksissa ihmiskehon ulkoisten osien kanssa (poikkeuksena hampaiden ja suuontelon limakalvot). Kosmetiikan tarkoitus on näiden kehon osien puhdistaminen, tuoksun muuttaminen tai ulkonäön muuttaminen, suojaaminen tai pitäminen hyvässä kunnossa tai hajujen poistaminen. Käytännössä kosmetiikkaa ovat:

  • Tuoksut: parfyymit, EdT:t, EdP:t ja EdC:t.
  • Värikosmetiikkatuotteet (meikit).
  • Ihonhoitotuotteet: kasvojen- ja vartalonhoitotuotteet, aurinkosuojat.
  • Hiustenhoitotuotteet: sampoot, hoitoaineet, viimeistelyvalmisteet, väriaineet ja permanentit.
  • Hygieniatuotteet: saippuat, suuhygieniatuotteet, deodorantit ja antiperspirantit, ihokarvanpoistovalmisteet.


Näillä sivuilla voit tutustua muun muassa näihin kosmetiikka-aiheisiin:

Miten kosmetiikkatuotteet toimivat? Lue lisää esimerkiksi siitä, miten hiusväri muuttaa hiuksen väriä ja miksi tarvitsemme sampoota.

Kosmetiikan turvallisuus ja lainsäädäntö -sivuilla on tietoa siitä, miten kosmetiikkaa säädellään ja miten sen turvallisuus varmistetaan.

Kosmetiikan markkinointi — mitkä ovat markkinoinnin pelisäännöt?

Kosmetiikan puheenaiheita -sivun artikkelit kokoavat ajankohtaisten aiheiden faktat yhteen ja ottavat kantaa huhupuheisiin.

Kestävä kehitys -sivulla kerromme eurooppalaisen kosmetiikkateollisuuden vastuullisuusajattelusta.

Kosmetiikkasanastosta saat tietoa tuotteiden sisältämistä ainesosista. Sanastoon on listattu tavallisia ja paljon keskusteltuja kosmetiikan ainesosia.